Arkadaşlar ben uzun zamandır ailemden ayrı İstanbul'da arkadaşımla yaşamaktayım ve her ikimizde çalışıyoruz ve gündüz evde değiliz çoğu zaman akşam eve geçmemiz 9'u buluyor ama son 2 aydır o kadra çok fatura geliyor ki artık isyan eder olduk. Bu ay gelen; Doğalgaz:190 Elektrik:102 Su: 47 Düşünün yani evde o kadar kısa süre geçirmemize rağmen dünya fatura geliyor acaba bizle mi alakalı bir sorun var sizlerin faturalar ne alemde lütfen yazın da bizde ona göre bi önlem almaya ya da kabullenmeye çalışalım:(
oo sizinkiler iyiymiş bize sırf doğalgaz 314 tl geldi elektrik ve su faturası gelmedi sanırım daha gelince onları da yazarım aynen durumlar çok vahim kepçeyle zam yapıp çay kaşığı ile indirim yapıyorlar çok bişey yapmış gibi de heryerde bas bas bağırıp söylüyorlar.
bizim fatura sizin ki kadar çok gelmedi ama evet geçen seneye göre fiyatlarda artma var ama benden size tavsiye akşam saatlerinde elektrik kullanın o zaman tarife fiyatı daha düşük oluyor mesela ben çamaşır bulaşık makinesini saat 23:00 ile 05:00 arası çalıştırmaya özen gösteriyorum ciddi anlamda fatura tutarını etkiliyor.
Valla ne kadar dikkat etsek de bir türlü faturaya etki etmiyor evde küçük bebeğim olduğu için doğalgaz sürekli açık ve 400'den daha aşağı fatura gelmiyor elektrik derseniz 150-200 arası bi su normal 50-80 arası geliyor böyle giderse ücretli iznim biter bitmez çalışmaya başlamam gerekecek.
Faturalar yüzünden kan ağlıyoruz kime sorsam şikayetçi bizde de tablo aynı özellikle doğalgaz ve elektrik aldı başını gidiyor toplamda 350-400'den aşağı fatura gelmiyor o da gün içinde işlte olmadığımız için hiç açmadığımız halde.
Bizim ev 3+1 ve evde çocuklar olduğu için tüm petekler açık ve doğalgaz faturası 400'den aşağı gelmiyor. Elektrik de 150-200 arası valla sırf faturalara çalışıyoruz desek yeridir Allah ödeme gücü versin yoksa halimiz harap.
En iyisi bizim gibi soba yakmak valla diğer türlü faturalar el yakıyor en düşük gelen elektrik fatursaı 100 lira o da fırın,saç kurutması falan kullanılmıyor.
Bizde kalabalık bir aileyiz ve evimiz 3+1 110 m2 gelen faturalar ise; Doğalgaz;270 Elektrik: 180 (bazen küsartı da olabiliyor) Su: 120 tl evde bir kişinin maaşı neredeyse faturalar ve mutfak giderlerine gidiyor hayat artık inanılmaz pahalı tek başına ev geçindiren insanlara Allah kolaylık versin.
Bizde eşimle iki kişiyiz çocuk falan yok doğru düzgün evde değiliz ama özellikle elektirikli faturası 70 altında gelmiyor buzdolabı dışında çalışan birşey yok birde geceden geceye kombi malum.oda elektrik ile çalışıyor bizde anlamıyoruz
Tek kişi çalışan bir aile için gerçekten de çok zor ekonomi biraz düzelir ise belki bunlarda değişir daha iyiye gider aklıma başka hicbirsey gelmiyor.çünkü bizde aynı durumdayız
Faturalardan dagitim hizmet bedeli adi altinda o kadar ciddi rakamlar kesiliyor ve kimse mudahele etmiyor. Haftasonu Cnn de enerji bakanina bu soru soruldu, Bakan algi operasyonu yapiyorlar diyip enerji dagitim sirketlerini korudu surekli. Bir tane vatandastan yana cumle kurmadi adamlar.
Bizde de durumlar pek iç açıcı değil geçen sene 120 gelen doğalgaz faturamız busene 250'den aşağı gelmedi üstelik evimiz 2+1 85 m2 yani çok da büyük değil.
geçen ay 350 tl doğalgaz 132 tl'de elektrik faturası geldi neyseki bu ay Allah yardım etti havalar sıcak gitti hiç doğalgaz yakmadık sayılır bakalım birkaç güne gelir fatura.
Doğalgaz:135 elektrik: 72 su:41 2 kişi yaşıyoruz ve gündüzleri çalıştığımız için sırf akşam kullanımlarıyla gelen miktarlar bunlar umarım daha fazla zam gelmez yoksa herkes sobalı hayata geri dönecek.
Bizim faturalarda geçen seneye göre tavan yaptı geçen sene 45-50 arası gelen elektrik faturası bu sene 110-150 arası geliyor her geçen gün hayat daha zorlaşıyor tek başına ev geçindirmek artık neredeyse imkansız denilebilir.