1- Erken doğuma sebep olabilir. 2- Bebeğe giden kandaki oksijen ve besin maddelerini sekteye uğratarak, anne karnında bebeğin gelişiminin geri kalmasına neden olabilir. 3- Nikotinin damar büzücü, daraltıcı etkisi ile hamilelerde tansiyon yükselebilir. Bu durumda bebeğin beslenmesi etkilenebilir. 4- Bebeğin ana rahminde ani ölümüne sebep olabilir. 5- Bebek daha anne rahmindeyken plasenta zamansız ayrılabilir ve bu tehlikeli boyutlarda kanama yaratabilir. 6- Akciğerlerin yeterli gelişmemesi sonucu bebek doğduktan sonra solunum sıkıntısı yaşayabilir. 7- Doğumdan sonra süt miktarını yetersizleştirebilir. 8- Doğum esnasında açılması gereken su kesesi olması gereken zamandan çok önce açılabilir ve bu bebeğin gelişimini tamamlamadan doğum yoluna girmesine neden olabilir.
SİGARA HER YAŞTA ZARAR AMA MAALESEF HİÇ İÇMEMİŞ SAYISI KADAR AZ BIRAKABİLEN SAYISI ANNELİK HİSSİNİ ALDIĞINIZ ANDA YAPILMASI GEREKEN KENDİNİZİ DÜŞÜNMEDEN ÖNCE O MASUM BEBEĞİ DÜŞÜNMEK ÇÜNKÜ HER NEFES ONA ZARAR VE SİZ BEBEĞİNİZE ZARAR VERMEK ADINA SİGARAYI BIRAKAMAYA NEDEN KALKIŞMAYASANIZ Kİ
sigara ne bayana ne de erkeğe yakışmıyor. hem kokusu hem görüntüsü rahatsız edici. Eğer anne olmaya karar vermişşse bir kadın önce içtiği sigarayı bırakmalı zaten.